Hoe mijn autobiografie tot stand is gekomen

Toen mijn eerste boek ‘Storm in mijn gedachten’ was uitgekomen, ben ik vrijwel meteen daarna begonnen met het schrijven van mijn autobiografie. Tussen april en november 2020 heb ik nog gewerkt aan het naar het Engels vertalen van mijn huidige boek en ben ik wederom in het productieproces gestapt. 

Met sommige dingen kom ik maar moeilijk op gang, maar als het om mijn verhaal op papier zetten gaat, voel ik een soort noodzaak en energie. Iets dat het vuur in mij aanwakkert, waardoor ik in een volledige boek-schrijf-modus kom en al snel veel woorden en zinnen op papier krijg. Het idee dat het mogelijk anderen kan helpen en inspireren, erkenning en herkenning kan geven, doet iets met mij. Dat geeft me een drive en kracht. 

Voor mij persoonlijk werkt het ook heel goed om alles voor eens en altijd uitgeschreven te hebben en te laten uitgeven tot een boek. Een tastbaar boek dat ik straks in mijn handen kan houden. 

Het begon met het openen van een Word-document dat ik de titel gaf ‘Autobiografie Emma Poot’. Ik besloot te beginnen bij het moment waarvan ik nog veel herinneringen heb, namelijk groep acht en mijn middelbare schooltijd. Een tijd die in mijn geheugen gegrift staat. 

Tijdens het schrijven van mijn boek woonde ik in een appartement van zo’n 40 vierkante meter samen met mijn vriend. Een woonkamer waarin zich logischerwijs de eettafel (lees heel kleine tafel) bevindt, de bank en de tv. Om mezelf volledig te kunnen afsluiten en niet gestoord te worden door de tv, deed ik altijd oortjes in mijn oren met meestal kalme pianomuziek op. Hierdoor werd ik niet afgeleid en kon ik in een volledige hyperfocus schrijven aan mijn boek. En dat werkte voor mij heel goed. Verder heb ik niet op vaste momenten geschreven. Wel meestal in de avonden omdat ik überhaupt ook geen zin had om weer op die bank naar de tv of een serie te kijken, hoe leuk ik dat ook kan vinden. Al snel had ik de 100 pagina’s bereikt. Inmiddels is mijn boek met het huidige lettertype geëindigd op 198 pagina’s en daar ben ik trots op. Voor mijn gevoel is het helemaal compleet. Alles staat erin dat ik erin wil hebben. Het is allesomvattend, het voelt goed.  

Stap voor stap en deel voor deel hebben mijn vriend en ik, terwijl we tegenover elkaar zaten met onze laptops, alle tekst doorgenomen en geredigeerd. In eerste instantie had mijn vriend geen werk waardoor we dit ook doordeweeks overdag konden doen. Toen hij eenmaal weer werk had gevonden, werden de edit-middagen naar het weekend verplaatst. Bovendien kan je met Corona toch weinig doen. 

Op 8 april 2021 was het moment daar, alles was klaar!! Wat voelt dat toch magisch! Diezelfde dag heb ik mijn manuscript naar de uitgever gestuurd, wat een heerlijk moment!!

Ik kan niet wachten totdat ik mijn boek in handen heb en anderen deze in hun handen zullen hebben. 

Een eerlijk, open en kwetsbaar verhaal waarin ik met name in één van de laatste hoofdstukken mezelf echt heb moeten uitpluizen. Dat dit boek er gaat komen, maakt me blij en geeft me rust. 

Liefs, 

Emma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s