Over mij

Kwetsbaarheid is kracht. Kwetsbaarheid tonen vind ik dapper.

Mijn naam is Emma, ik woon in Utrecht en ik ben schrijfster.
Mijn jeugd is niet bepaald makkelijk geweest. Er zijn al heel veel obstakels en tegenslagen op mijn pad gekomen, maar hierdoor kwam ik er wel achter dat ik een echte vastbijter en doorzetter ben. Ik was altijd het typische voorbeeld van een stil, verlegen en rustig meisje dat geen ruimte in durfde te nemen. Ook durfde ik mijn gevoelens niet te uiten. Een grote muur had ik om mij heen gebouwd. Inmiddels is dat anders. Langzamerhand ben ik uit mijn schulp gekropen en ben ik meer mezelf laten zien. Daarnaast zet ik mij in om mentale gezondheid meer bespreekbaar te maken omdat ik vind dat dat nodig is en omdat het zo’n belangrijk aspect in het leven is. Ik moedig mensen altijd aan zichzelf meer te laten zien. 

Onlangs is mijn eerste non-fictieboek uitgekomen ‘Storm in mijn gedachten’ (Wanneer smetvrees en dwang je leven overnemen), sinds kort is ook de Engelse versie ‘Storm in my thoughts’ uit èn ik heb nog een derde boek geschreven (autobiografie) die ik ook nog wil gaan uitgeven, waarschijnlijk ergens in 2021. Schrijven doe ik het allerliefst. 

In 2020 ben ik ook begonnen met het schrijven van een autobiografie (+ editen) waarin ik begin op 12-jarige leeftijd. Op dit moment ben ik bij de eindfase van mijn boek. Mijn boek gaat over verdwaald en verloren zijn in dit leven, niet goed kunnen meekomen en je anders voelen met daarbij een hoop obstakels en tegenslagen op mijn pad. Wel het idee hebben dat er iets aan de hand was, maar geen idee wat. Zoekende naar houvast en controle en zoekende naar verbinding met mezelf en anderen. Wat mijn late diagnose autisme met mij deed en veel meer daarover.

IK GELOOF IN DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID.

De Engelse podcast waaraan ik deelgenomen heb, is hier te beluisteren: https://open.spotify.com/episode/4qVYtYzAk97sp6ITxSst5R?si=7sBGOW_HS52T91Go-ggdPg

De Belgische podcast waaraan ik heb deelgenomen, is hier te beluisteren:

Je kunt mij ook hier vinden: